21 Tanda Kiamat Yang Sudah Hampir TerjadiALLAHUAKBAR !!! 21 Tanda Kiamat Yang Sudah Hampir Terjadi Namun Umat Islam Tidak Menyedari | Ibn Mas’ud pernah bertanya pada Rasulullah,

“Ya Rasullullah, apakah datangnya hari kiamat disertai tanda-tanda kedatangannya?” Beliau bersabda “Ya, wahai Ibn Mas’ud.”

Jadi kita sebagai Muslim harus mengetahui tanda-tandanya. Ada banyak tanda-tandanya. Di antaranya adalah:

Anak-anak menjadi penuh kemarahan. Dengan kata lain, mereka berani melawan ibu bapa mereka. Mereka tidak segan-segan berkata kasar dan mengherdik ibu bapa mereka.

Hujan boleh membakar. Jika kita menganalisisnya, hal ini telah terjadi. Sekarang hujan asid semakin sering terjadi. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai hujan asid, anda boleh melawat link Wikipedia berikut ini: Hujan Asam.

Orang-orang jahat bertebaran di muka bumi.Orang-orang akan mempercayai orang-orang yang berkhianat, sedangkan orang-orang yang dapat dipercaya dianggap sebagai pengkhianat.

Orang yang benar akan dianggap sebagai pendusta dan seseorang yang menceritakan kebohongan dianggap sebagai orang yang benar.

Orang-orang akan memutuskan tali silaturahmi. Hal ini telah berlaku sekarang di mana orang-orang lebih senang tinggal di rumah dan menonton televisyen, dan mereka enggan melawat jiran.

Orang-orang munafik akan berkuasa.Orang-orang yang berperangai buruk mengendalikan perdagangan.

Masjid-masjid dihias tapi hati manusia telah menjadi kotor. Jadi orang-orang yang beribadah di masjid tidak melakukan tazkiyah, walaupun masjid yang indah.

Orang-orang yang beriman menjadi lebih terhina daripada kambing yang buruk. Homoseksual dan lesbian tersebar luas.Orang-orang muda mempunyai kekayaan besar-besaran.

Misalnya Zuckerberg yang merupakan multi-bilyuner sebelum dia mencapai umur 30. Adanya perkumpulan-perkumpulan untuk merosakkan wanita.

Sekarang banyak organisasi wanita yang mengatakan ingin membebaskan wanita, namun mereka malah menggalakkan wanita untuk membuka auratnya.

Misalnya pertandingan seperti Miss World di mana para wanita disuruh mempertontonkan auratnya dan memperlihatkan keindahan tubuhnya. Hal seperti ini justru menghancurkan kemuliaan wanita.

Dalam Islam, wanita disuruh menutup aurat agar kemuliaan dan kehormatannya terjaga. Namun yang dilakukan budaya zaman sekarang justru sebaliknya.

Wanita malah disuruh untuk membuka auratnya. Dan auratnya tersebut menjadi tontonan orang ramai. Benar-benar dunia telah menjadi begitu sakit.

Terjadinya penghancuran peradaban dan kemusnahan dunia. Jadi kemusnahan dunia akan menjadi peradaban.Instrumen muzik akan tersebar luas dan Rasulullah bersabda bahawa instrumen muzik akan ada di kepala manusia.

Ini menakjubkan sekali. Bagaimana Rasulullah tahu tentang perkara ini? Itulah yang dikatakan hadistnya, saya tidak mengarang-ngarangnya.

Dikatakan bahawa “Di kepala mereka akan ada instrumen muzik.” Siapa yang sangka? Tidak ada yang tahu apa itu ertinya di zaman Rasulullah.

Tapi sekarang kita melihatnya, semua orang di mana-mana memakai headphone dan earphone untuk mendengar muzik. Akan ada banyak penguatkuasa undang-undang.

Maraknya penghinaan untuk membuat orang lain tertawa. Sekarang lihatlah semua acara TV di mana para pelawak hanya mencela orang-orang untuk membuat penonton di rumah tertawa.

Banyak anak-anak yang lahir kerana perzinaan. Bahkan di negara ini sekarang lebih daripada 50% anak SMA telah melakukan perzinaan. Luar biasa.

Rasulullah bersabda bahawa cobaan akan ditunjukkan kepada hati manusia seperti sejadah. Dia mempunyai dua garis, yang mendatar dan menegak. Ini maksudnya adalah TV.

Dan beginilah caranya syaitan menghancurkan hati manusia, dengan menunjukkan fitnah pada manusia dan gambar-gambar jelek pada TV.

Syaitan melakukannya terus-menerus sehingga manusia menjadi terbiasa dengan kekerasan yang ada dalam tayangan TV. Kita tidak lagi merasakan apa-apa ketika melihat kekerasan.

Rasulullah s.a.w bersabda, “Kamu akan melihat orang-orang dengan cemeti seperti ekor lembu. Mereka akan memukul manusia dengannya.”

Wanita yang berpakaian dan telanjang pada saat bersamaan. Mereka akan berjalan berlenggak-lenggok dan membuat menarik orang lain kepada mereka.

Dia berkata bahawa rambut mereka akan seperti unta Bactrian. Unta itu tidak ada di Arab, melainkan berasal dari Parsi. Wanita-wanita seperti itu tidak akan masuk syurga.

Beliau bersabda “Sebahagian umatku akan meminum arak dan memanggilnya dengan nama lain.” Mereka mempunyai banyak nama samaran untuk khamr.

Dan ini sudah terjadi. Kita memanggil khamr dengan berbagai sebutan, misalnya vodka, tuak, martini, wine, wain, bir, dan sebagainya.

Jadi inilah tanda-tanda dari hari kiamat yang sekarang telah terjadi. Ya Allah, Rasulullah telah bercakap benar dan nubuatnya menjadi kenyataan. Bagi saya ini adalah mukjizat kenabian yang nyata dari Rasulullah.

MOHON SUBSCRIBE CHANNEL NASIHAT USTAZ, SEMOGA ADA AMALAN KITA UNTUK HARI INI, JOM BUAT SAHAM UNTUK AKHIRAT

Post a Comment

0 Comments